OBS De Dubbele Punt | Koetenburg 14 | 1719 AR Aartswoud

Groep 6-7-8

Welkom op de pagina van groep 6/7/8 van de Dubbele Punt! Wij hebben dit jaar 17 kinderen in onze klas. Wij krijgen les van juf Michelle. We leren natuurlijk van alles zoals Rekenen, Taal, Spelling en Begrijpend Lezen. Wij werken met thema's waarbij wij zelf onderzoeksvragen bedenken en antwoorden proberen te vinden op deze vragen. Aan het begin van het schooljaar zijn wij gestart met het thema Welkom in de Jungle. Hierbij leren wij bijvoorbeeld over de verschillende lagen in een jungle, waar jungle's voorkomen en wat voor klimaat daar dan heerst. Van alles dus! 

In de klas werken wij met de vier V's. Deze hebben wij vorig jaar samen op papier gezet, omdat wij deze vier onderwerpen heel belangrijk vinden: Veiligheid, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid en Verbinding. Er staat steeds een V centraal en daar werken wij dan als groep aan. Wij zeggen ook vaak dat we niet groep 6/7/8 zijn, maar groep 678 omdat we 1 groep zijn!

Als je 's morgens binnenkomt dan hang je een knijper met je naam bij de kaart met hoe je je voelt. Dat kan bijvoorbeeld zijn 'Ik voel mij heel goed' of 'Ik voel mij verdrietig'. Dit heet de check-in. We bespreken dan in de klas hoe het met je gaat, zodat juf dit weet en de andere kinderen ook.

Op maandag en donderdag krijgen wij gym van een vakleerkracht, meester Matthias. 

We hebben het heel leuk op deze school!

 

 

 

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.